MC participa al documental "Sense Metges. Camí del col·lapse" de TV3

Documental "Sense Metges"

Metges de Catalunya (MC) participarà el proper dimarts, 6 de juny, al documental “Sense Metges. Camí del col·lapse” que emetrà TV3, a les 22.05 hores, dins l’espai “Sense Ficció”. El sindicat tindrà un paper protagonista analitzant la situació laboral i professional dels facultatius i facultatives del sistema sanitari. El programa de la televisió pública inclourà també un seguiment entre bambolines de la vaga organitzada per MC el gener passat, que va mobilitzar durant dos dies prop de 20.000 professionals mèdics pels carrers de Barcelona.

Tal com s’anuncia al tràiler, el documental comptarà amb testimonis de metges i metgesses que han marxat a exercir la seva professió a altres països davant la precarietat de les condicions laborals i retributives de la sanitat pública catalana, i la sobrecàrrega de treball assistencial derivada de la manca de personal facultatiu al sistema.

L’afartament i desmotivació del col·lectiu mèdic, que s’afegeix a la jubilació, en el propers cinc anys, de prop del 30 per cent dels facultatius i facultatives en actiu, plantejaran dubtes sobre la sostenibilitat de l’atenció sanitària pública tal com la coneixem, que pot arribar al col·lapse sense la figura i el paper cabdal dels metges.