MC proposa un 'Fòrum de l’Assistència' per trobar solucions a les disfuncions del sistema

Tercer plenari Fòrum de Diàleg Professional

Metges de Catalunya (MC) ha instat el Departament de Salut a iniciar un nou procés participatiu, anomenat “Fòrum de l’Assistència”, per identificar les mancances i definir les mesures que solucionin els problemes organitzatius, de gestió i de recursos que pateixen els professionals i els usuaris del sistema sanitari públic. El sindicat mèdic ha llançat la proposta en la tercera reunió plenària del Fòrum de Diàleg Professional que ha tingut lloc aquest dilluns i en la qual s’han presentat les conclusions de les diferents comissions de treball sobre els reptes presents i futurs del sistema referents a la planificació i ordenació dels seus professionals.

El president de MC, Jordi Cruz, ha lloat la iniciativa de Salut i ha posat en valor que 80 entitats i institucions hagin format part d’un procés participatiu que durant 14 mesos ha disseccionat el sistema sanitari català per definir 185 propostes estratègiques i operatives orientades a millorar la política professional de l’àmbit de la salut a Catalunya.

MC ha fet aportacions en 10 dels 17 reptes identificats pel Fòrum, ha assegurat Cruz, que ha destacat especialment la contribució del sindicat en la definició del model de desenvolupament professional continu (DPC) i la seva valoració (repte número 14), així com en la planificació de mesures per millorar la qualitat de l’ocupació i les retribucions dels professionals sanitaris (repte número 14).

Pel que fa a la proposta de constitució del “Fòrum de l’Assistència”, el president del sindicat l’ha justificat per la “imperiosa necessitat de resoldre les dificultats del present, que afecten tant als professionals com a la població”. Així, entre les qüestions que hauria d’analitzar aquest nou espai de diàleg, Jordi Cruz ha assenyalat:

  • L’accessibilitat al sistema i les llistes d’espera.
  • L’equitat territorial i entre proveïdors.
  • La sobrecàrrega assistencial.
  • El temps per a la formació continuada i la recerca.
  • La revisió del model de formació especialitzada.