MC rebutja la pretensió de les patronals de retallar millores socials en el nou conveni col·lectiu del SISCAT

Metges de Catalunya (MC) acusa les patronals de la sanitat concertada de voler retallar més drets laborals dels professionals en el nou conveni col·lectiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT) que estan negociant amb els sindicats. En el marc de la dissetena reunió de la mesa negociadora que ha tingut lloc aquest dimecres, les corporacions sanitàries han plantejat un empitjorament de les condicions de gaudi de les excedències i les reduccions de jornada per cura d’un menor o familiar, entre altres permisos.

Tant MC com la resta d’organitzacions sindicals s’hi han oposat des d’un primer moment. Els representants dels metges i les metgesses s’han mostrat contrariats davant la intenció de la part empresarial, a qui han acusat d’obstinar-se en el maltractament de la plantilla. “Ens mereixem un respecte i una millora de les nostres condicions laborals i retributives”, han assenyalat.

La sessió de treball s’ha encallat en la discussió de les excedències i altres millores socials sense que s’hagi pogut arribar a cap acord. Totes les parts es tornaran a asseure aquest juliol en dues noves reunions de conveni.