MC reclama a la nova ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, “tenacitat” per pactar una nova proposta de finançament sanitari

Metges de Catalunya (MC) reitera a la nova ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, la necessitat de treballar “tenaçment” amb les comunitats autònomes per assolir un acord per a un nou finançament sanitari, que garanteixi la sostenibilitat i la qualitat del Sistema Nacional de Salud (SNS), i blindi l’atenció sanitària de les pugnes partidàries o partidistes.

Com ja va fer amb la seva antecessora en el càrrec, Carmen Montón, que aquest dimarts ha presentat la dimissió per unes suposades irregularitats comeses en el màster cursat a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid, el sindicat també reclama a la nova titular de Sanitat la posada en marxa, “al més aviat possible”, del registre estatal de professionals sanitaris que ha de facilitar la planificació de les plantilles –actualment molt escasses– i la coordinació de les polítiques de recursos humans de la sanitat pública.

Així mateix, MC recorda a Carcedo que els facultatius catalans s’oposen al projecte de modificació del decret de prescripció infermera, que la ministra ha heretat de l’anterior govern, segons el qual els infermers podran prescriure medicaments sense necessitat d’un diagnòstic mèdic preliminar. En aquest sentit, l’organització insisteix en afirmar que “sense diagnòstic no hi pot haver prescripció, si es vol garantir la seguretat dels pacients”.

Trajectòria
María Luisa Carcedo (Astúries, 1953), fins ara alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Oviedo. També es diplomada en Medicina d’Empresa per l’Escola Nacional de Medicina del Treball.

Va començar la seva activitat professional com a metgessa d’atenció primària de la sanitat pública asturiana i ha assumit diferents responsabilitats de gestió en el sistema de salut d’aquesta comunitat. La seva carrera mèdica l’ha anat compaginat al llarg dels anys amb l’activitat política.