MC reclama a l'ICS que compensi l'escreix de jornada de l’any 2020

Metges de Catalunya (MC) ha traslladat a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat la necessitat que l’Institut Català de la Salut (ICS) compensi l’escreix de jornada realitzat pel personal de l’entitat el 2020, ja que l’any passat va tenir un dia més (29 de febrer) i dues jornades laborals de caràcter festiu que van coincidir en dissabte. El sindicat ha al·legat que les hores d’increment de la jornada laboral anual s’afegeixen a les realitzades a causa de la pandèmia, superant moltes vegades l’horari diari i amb temps personal dedicat a la formació i l’estudi de la COVID. Per aquesta raó, el vicesecretari general de MC, David Arribas, ha demanat que aquesta dedicació suplementària "no caigui en sac foradat" i es proposin mecanismes de compensació al personal.

En aquest sentit, Arribas ha recordat que el 2021 es torna a reproduir la situació, amb tres jornades festives del calendari laboral que cauen en dissabte. "La possible compensació no s’ha de deixar a l’arbitri de cada gerència. La jornada i el sou són el cos central de les relacions laborals i qualsevol factor que l’alteri s’ha de tractar en conseqüència amb els representants legals dels treballadors", ha afirmat.

Així mateix, el vicesecretari general del sindicat mèdic ha instat l’ICS a "mostrar sensibilitat" amb l’estat de fatiga i l’estrès emocional que manifesten els professionals en tots els estudis realitzats sobre la incidència de la pandèmia en la salut mental del personal sanitari. "Tot el que signifiqui descansar més i tenir més temps per a la vida personal tindrà una doble repercussió: millorarà l’estat d’ànim i contribuirà a recuperar la motivació i les energies en l’àmbit laboral".

Finalment, Arribas ha demanat al president del Consell d’Administració de l’ICS, Adrià Comella, que reconegui l’esforç dels professionals "del més gran proveïdor sanitari del país" i posi per davant el descans i la salut emocional dels treballadors "que ho estan donant tot per minimitzar al màxim les conseqüències de la pandèmia".