MC recomana als facultatius l’assessoria jurídica del sindicat per optimitzar les seves condicions en cas de reducció de jornada

Reducció de jornada

Metges de Catalunya (MC) aconsella als facultatius que vulguin reduir la seva jornada laboral per cura de familiars, o que ja estiguin gaudint d’aquesta reducció, que es posin en contacte amb l’assessoria jurídica del sindicat perquè les condicions laborals i retributives siguin tan favorables com sigui possible per als seus interessos.

L’objectiu d’aquest assessorament és aconseguir que el preu de l’hora de guàrdia que perceben els facultatius amb jornada reduïda sigui el màxim. Per aquest motiu, MC recomana als professionals que tinguin previst sol·licitar la reducció, o que ja estiguin treballant amb aquest tipus de jornada, que demanin cita amb les advocades del sindicat enviant un correu electrònic a lex@metgesdecatalunya.cat.

Temps parcial, una tendència a l’alça
Cada vegada són més els facultatius que es plantegen una modalitat de treball a temps parcial. En aquest sentit, el diari anglès The Guardian informava que el 63% dels residents de medicina familiar i comunitària del Regne Unit tenen la intenció de treballar dos dies i mig o tres a la setmana un cop obtinguin l’especialitat, segons un estudi realitzat per l’institut d’investigació sanitària King’s Fund.

El motiu d’aquesta decisió és l’estrès laboral. Els metges de família afirmen que la intensitat de l’assistència, la sobrecàrrega i les tasques burocràtiques provoquen que un torn de quatre hores s’acabi convertint en sis o set hores de treball. La intenció dels facultatius de treballar amb jornades parcials suposa una amenaça per al sistema de salut anglès (NHS), ja que pot agreujar l’escassetat de metges de capçalera i dificultar l’accessibilitat dels pacients.