MC requereix a les patronals que delimitin els centres sociosanitaris i de salut mental que formen part del conveni SISCAT

Hospital Evangèlic

Metges de Catalunya (MC) ha requerit per escrit a les a les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES) que certifiquin els centres sociosanitaris i de salut mental associats a les seves organitzacions que acrediten uns ingressos habituals i continuats superiors al 50% de la seva facturació provinents de l’activitat concertada amb el Servei Català de la Salut (CatSalut). El sindicat mèdic vol delimitar amb exactitud la relació de centres que compleixen els requisits necessaris per formar part de l’àmbit funcional del nou conveni col·lectiu del sector sanitari concertat que tot just es comença a negociar.

La concreció de les empreses legalment subjectes al conveni SISCAT permetrà, segons MC, calcular la representació precisa de les organitzacions sindicals presents a la mesa de negociació. La insistència del sindicat de facultatius per conèixer la representativitat que s’ajusta al nombre d’entitats vinculades al conveni no ha agradat a la patronal CAPSS, que, en la segona reunió de la mesa celebrada aquest dimecres, ha plantejat al president de la mateixa que MC fos apartat de la negociació.

Pel que fa als primers termes de la discussió, les patronals han proposat un acord parcial a les centrals que inclogui un increment salarial del 0,9% als treballadors corresponent a l’any 2021. Els sindicats han manifestat que el potencial acord no s’hauria de limitar a aquesta única retribució, sinó que hauria d’incloure altres aspectes com la percepció íntegra dels complements variables per objectius (DPO) o la nova taula salarial dels MIR derivada de l’acord de sortida vaga signat per MC.

Sindicats i patronals s’han emplaçat a continuar les negociacions el mes que ve amb les propostes de conveni que presenti cada organització.