MC retreu al CatSalut la manca d’informació sobre els plans de contingència contra la COVID-19 per a la campanya de la fruita a Lleida

dimarts, 13 abril, 2021

Un mes després que l’Assemblea Territorial de Lleida de Metges de Catalunya (MC) s’adrecés al Servei Català de la Salut (CatSalut) per requerir-li informació sobre els plans de contingència sanitaris que té previst desplegar, a fi d’abordar de manera òptima la campanya de recollida de productes agrícoles i protegir de la pandèmia de COVID-19 veïns i temporers, l’Administració encara no ha respost la sol·licitud. 

Així ho ha denunciat aquest dissabte el sindicat en una carta pública a la gerent de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran del CatSalut, Divina Farreny, en la qual defensa la importància de garantir una “acollida digna” a les persones treballadores contractades per a la recollida de la fruita i a totes aquelles que es desplacin a la demarcació amb l'expectativa de trobar feina, com també d’assegurar un control sanitari adient per poder donar resposta a l’aparició de possibles brots de COVID-19.

En l’escrit, signat pel president i la secretària de l’assemblea, Santiago Miguelsanz i Gloria Martínez, respectivament, l’organització mèdica demana a les autoritats sanitàries que facin proves PCR o test d’antígens als temporers i els proporcionin equips d’higiene i de protecció. Altrament, sol·licita que, en cas d’infecció per coronavirus, es traslladin els treballadors a centres sanitaris, si escau, o a espais habilitats per fer la quarantena, si són asimptomàtics, i, als contactes estrets de contagiats de COVID-19, se’ls faciliti un lloc d’aïllament.

“L’única informació que tenim és a través dels mitjans de comunicació. Només en reunions que s’han fet en l’àmbit dels nostres centres sanitaris, se’ns ha dit que érem molt pessimistes i que no ens preocupéssim, perquè el col·lectiu mèdic ja estava vacunat, com si això pogués evitar l’esclat d’una nova crisi social i sanitària”, critiquen els representants sindicals.