MC se solidaritza amb Bashir El Hayek, oftalmòleg de l'Hospital de Palamós que demana ajuda per evacuar la seva família de Gaza

Bashir El Hayek, oftalmòleg de l'Hospital de Palamós

Metges de Catalunya (MC) trasllada la seva solidaritat al doctor Bashir El Hayek, cap d’oftalmologia de l’Hospital de Palamós que viu una situació personal dramàtica amb la seva dona i els seus quatre fills menors d’edat atrapats a la franja de Gaza, enmig del conflicte bèl·lic entre Israel i Hamàs.

El Hayek, d’origen palestí però de nacionalitat espanyola, com la resta de membres de la seva família, reclama al ministeri d’Afers Exteriors que faci tot el possible per evacuar els seus fills i la seva dona que, com a ciutadans espanyols, tenen dret a rebre auxili per part de l’Estat i les seves autoritats consulars. Tot i ser conscient de la dificultat de la seva petició, El Hayek lamenta la manca de resposta del ministeri davant la demanda d’evacuació, en què demana al govern espanyol que activi tots els seus ressorts diplomàtics amb l'Estat d'Israel perquè permeti l'escapatòria dels seus ciutadans. En aquests moments, l’oftalmòleg ha perdut la comunicació amb els seus familiars.

De la mateixa manera que ha fet el comitè d’empresa de l’Hospital de Palamós, on El Hayek treballa des de fa 20 anys, MC mostra el seu suport i escalf al doctor Bashir i la seva família, i insta les autoritats espanyoles a provar "per totes les vies possibles" la possibilitat d'evacuació o, en el seu defecte, "facilitar unes mínimes condicions de seguretat, higiene i nutrició que els permetin sobreviure".