MC valora positivament l’inici de les negociacions amb el Departament de Salut, però afirma que "queda camí per recórrer" per arribar a un acord

Reunió Metges de Catalunya i Departament de Salut

Metges de Catalunya (MC) ha iniciat aquest dimecres les negociacions amb el Departament de Salut per trobar solucions a la "greu situació" que travessa el sistema sanitari públic, especialment afectat per una crisi de personal facultatiu que ha provocat la convocatòria de vaga dels propers dies 25 i 26 de gener.

El sindicat ha valorat positivament l'"esperit negociador" de la reunió, encapçalada pel conseller de Salut, Manel Balcells. Així mateix, MC ha considerat positiu que la trobada hagi constatat que l’Administració i l’organització que representa majoritàriament el col·lectiu mèdic comparteixen el diagnòstic de la situació del sistema i les línies generals de les solucions que es requereixen per "millorar les condicions assistencials i captar i retenir el talent mèdic".  

Amb tot, el sindicat ha assegurat que "encara queda camí per recórrer" per arribar un acord. En aquest sentit, ha demanat que les mesures que es posin sobre la taula negociadora siguin "concretes" i incloguin un "calendari d’aplicació".  

Així les coses, l’organització manté les mobilitzacions previstes per a les properes setmanes. 

MC i el Departament de Salut han acordat reprendre les negociacions el proper dilluns 23 de gener, a les 16.30 hores.