“Memes de família”, campanya de MC per al 19-M

Dia Mundial del Metge de Família

Per commemorar el Dia Mundial del Metge de Família que se celebra el proper diumenge 19 de maig, Metges de Catalunya (MC) llança la campanya “Memes de família”. El sindicat s’ha inspirat en els populars ‘memes’, imatges, frases o vídeos de to humorístic generats a Internet que s'escampen per les xarxes socials, per denunciar els conflictes laborals que afecten els especialistes en medicina familiar i comunitària dels centres d’atenció primària (CAP). 

A través de l’humor més genuí de Whatsapp, Facebook i Twitter, MC aborda cinc dels problemes que més amoïnen els professionals mèdics del primer nivell assistencial: les llistes d’espera, les baixes retribucions, la sobrecàrrega de treball i el dèficit de personal i pressupost a l’atenció primària de salut. Cadascun d’aquests assumptes es veu reflectit en un ‘meme’ que, amb una imatge singular i un llenguatge directe que fa ús de la ironia i el sarcasme, reivindica millores per a l’exercici de la medicina de família. 

Amb aquesta campanya, el sindicat mèdic s’adreça especialment als joves facultatius que representen el col·lectiu mèdic que més pateix la precarietat, la inestabilitat i les incerteses de futur. 

A proposta de la World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians (WONCA), des de l’any 2010 s’ha instaurat el 19 de maig com el Dia Mundial del Metge de Família (WFDD per les sigles en anglès). Novament, MC se suma a la commemoració que pretén donar visibilitat a la tasca dels especialistes en medicina familiar i comunitària, i reconèixer el seu valor en l’àmbit de l’atenció primària i en el conjunt del sistema sanitari.


Memes de família

Llistes d'espera

Messi


Baixes retribucions

TheresaSobrecàrrega de treball

HomerDèficit de personal

zombies


Dèficit de pressupost

Julio Iglesias