Metges de Catalunya acusa el gerent d'atenció primària de Tarragona de no complir una sentència judicial

Metges de Catalunya (MC) acusa el gerent d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) de l'àmbit de Tarragona-Terres de l'Ebre, Ignaci Pascual, de no complir una sentència judicial que l'obliga a readmetre una metgessa interina en les mateixes condicions laborals que tenia abans de ser cessada.

El passat 15 d'abril, Pascual va notificar per escrit a la doctora la reincorporació al seu lloc de treball, però assignant-li un nou horari (de 16 a 19 hores quan abans prestava els seus serveis en horari de 8 a 10.30 hores) i traient-li el personal auxiliar que tenia per a les visites. A més, la gerència li ha retirat de la porta de la seva consulta la identificació que l'acreditava com a metgessa.

En resposta a dues peticions d'execució de sentència presentades per MC davant del jutge, aquest ha dictat una interlocutòria, amb data 24 de juliol, en què requereix l'ICS que "compleixi la resolució judicial en els mateixos termes" i li adverteix que, en el cas de no fer-ho en el termini d'un mes, citarà a declarar el gerent de primària de Tarragona.

El gabinet jurídic del sindicat ja havia sol·licitat per escrit, en tres ocasions, a Ignaci Pascual que la seva representada fos readmesa en les condicions que assenyala la sentència emesa el passat 13 de març pel Jutjat Social núm. 1 de Tarragona.