Metges de Catalunya anima els MIR a tenir una representació activa en les comissions de docència

dijous, 10 setembre, 2009

Metges de Catalunya (MC) ha animat els metges interns residents (MIR) de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona a tenir una representació activa en la comissió de docència del centre, per defensar els seus drets formatius.

En una jornada informativa MIR, organitzada ahir pel sindicat, els residents es van mostrar preocupats per la responsabilitat que han d’assumir moltes vegades durant les guàrdies, quan han de signar documentació clínica en absència del metge especialista.

L’advocat de MC, Andreu Hernando, va assenyalar que la normativa és prou evident en aquest sentit: “L’especialista sempre ha de visar els informes signats per un MIR de primera any. A partir del segon, el resident assumeix progressivament més responsabilitats, però sempre segons el criteri del tutor i en funció de l’especialitat”.

Hernando va afegir que el grau de supervisió del resident en les àrees d’urgències “ve determinat pels protocols d’actuació que elabora la comissió docent” i, per aquest motiu, va animar els MIR a participar-hi activament.

Per la seva part, el delegat del sindicat i membre de la Junta de Personal de l’Hospital Joan XXIII, Eugenio Tirado, va subratllar davant dels residents que Metges de Catalunya “és la fitxa que complementa la vostra formació”.