Metges de Catalunya avala la construcció del nou Hospital Josep Trueta a Girona Sud

Hospital Josep Trueta

Metges de Catalunya (MC) es mostra favorable a la construcció del nou Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta en els terrenys adjacents a l’Hospital de Santa Caterina de Salt. El sindicat, majoritari a la sanitat catalana, valora aquesta possibilitat com una “extraordinària oportunitat” per a la creació d’un campus sanitari d’excel·lència a la província de Girona que “millori l’eficiència dels serveis assistencials, integrant equips i estimulant la recerca i la docència”. MC insta totes les administracions responsables de prendre la decisió sobre la ubicació del centre hospitalari a escoltar l’opinió dels facultatius del territori, dels caps de servei hospitalaris i de les organitzacions professionals i sindicals de la demarcació que, amb un ampli consens, aposten per situar el nou Trueta a l’espai de Girona Sud.

En aquest sentit, el sindicat mèdic destaca que l’emplaçament saltenc suposaria la consolidació d’un sistema cooperatiu que des de fa més de cinc anys ja es duu a terme entre l’Hospital Josep Trueta i el Hospital de Santa Caterina, amb equips assistencials que presten serveis als dos centres. “Cal evitar duplicitats innecessàries i promoure sinèrgies i economies d’escala que permetin afrontar amb garanties reptes de futur tan importants com la reconversió tecnològica, les innovacions biomèdiques, l’atenció geriàtrica o la salut mental”, apunta l’organització que, a més, assenyala que la dimensió dels terrenys de Girona Sud permetria complementar els serveis hospitalaris amb la construcció de noves facultats de Medicina i Infermeria. “Girona té l’oportunitat de crear un gran clúster de salut que resultaria beneficiós per al sistema, per als professionals i per als pacients, que percebrien una major eficàcia dels recursos gràcies a la concentració de serveis”. Aquest nou complex hospitalari esdevindria també un “pol d’atracció i retenció del talent mèdic”, segons el sindicat.

Per a MC, per davant de raons urbanístiques i d’interessos consistorials es troba la qualitat i l’eficiència dels serveis públics de salut i, des d’aquesta òptica, “no hi ha dubte que l’àrea de Girona Sud ofereix millors condicions i més adaptabilitat a les necessitats assistencials presents i futures de la població gironina”.