Metges de Catalunya comparteix les raons de la vaga general del 14-N però no s’adhereix oficialment a la convocatòria

dimecres, 7 novembre, 2012

Metges de Catalunya (MC) entén i comparteix els motius de la vaga general convocada el 14 de novembre contra les polítiques d’austeritat i el desmantellament del model social europeu, però no s’adhereix oficialment a la convocatòria i emplaça els seus afiliats a decidir lliurement si secunden o no la jornada de protesta.

El sindicat pren aquesta decisió recolzat pels resultats d’una consulta que ha fet entre els afiliats sobre la convocatòria de vaga i constatar que tres de cada quatre facultatius no pensa secundar l’aturada. 
Tot i així, MC reitera la seva oposició més ferma a les reformes estructurals que s’estan aplicant a Catalunya i a la majoria de països de la Unió Europea (UE), amb diferents graus d’intensitat, ja que suposen una “retallada il·legítima” de drets socials i laborals.

Aquestes polítiques que estan afectant greument la sanitat catalana i els seus professionals van desencadenar, fa un any, la convocatòria per part de MC d’una vaga mèdica de dos dies, secundada per la majoria dels facultatius, i de nombroses accions de protesta continuades contra les retallades.

Jornada d’acció
L’aturada general del 14-N s’emmarca en una “jornada d’acció i solidaritat” global convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) que inclou vagues, manifestacions, concentracions i altres accions sindicals en diferents països europeus.

L’objectiu de les protestes és posar de manifest les conseqüències de les mesures d’austeritat que “estan arrossegant Europa a l’estancament econòmic, a la recessió i al desmantellament continu del model social europeu”, segons assenyala la CES.

Aquesta confederació sindical exigeix a les institucions i als governs un “canvi de direcció” per sortir de la crisi, que s’articuli al voltant de tres eixos: el diàleg social i la negociació col·lectiva, una governança econòmica al servei del creixement sostenible i de l’ocupació de qualitat, i una justícia econòmica, fiscal i social.