Metges de Catalunya creu “insuficient” mantenir només les urgències a l’Hospital Dos de Maig de Barcelona

Metges de Catalunya (MC) considera “insuficient” la proposta que estudia la Conselleria de Salut de mantenir actiu el servei d’Urgències de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona, malgrat el tancament del centre previst per al setembre.

La delegada de MC al comitè d’empresa de l’hospital, Sandra Marín, rebutja la proposta de Salut i defensa que el Dos de Maig continuï funcionant com fins ara, “amb àrees d’hospitalització, quiròfans, consultes externes i urgències”.

“Nosaltres continuarem mobilitzant-nos –afegeix– fins que se’ns comuniqui que l’hospital no es tanca i que la plantilla manté els seus llocs de treball”. De moment, ni la direcció ni la conselleria han donat garanties de recol·locar els treballadors.

Hospital de campanya
Delegats de MC, amb banderes del sindicat i pancartes amb el lema “La salut ni es tanca ni es retalla”, s’han sumat aquest dimecres a la protesta contra el tancament del Dos de Maig que ha tingut lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on s’han aplegat més de 500 empleats de l’hospital i d’altres centres del Consorci Sanitari Integral (CSI), entitat que gestiona el grup.

Davant de la Generalitat, el personal sanitari ha muntat un hospital de campanya, on els ciutadans s’han pogut mesurar la tensió i el nivell de sucre o rebre massatges per part de fisioterapeutes del centre. “Si no ens deixen treballar al Dos de Maig, ho farem al carrer”, proclamava una pancarta.

Alhora, els treballadors han fet repicar cassoles i han llegit un manifest en el qual han qualificat d’“injustícia” el tancament d’“un dels hospitals més emblemàtics de l’Eixample, amb més de 80 anys d’història”.

“Lluitarem fins al final i no pararem fins que signem per escrit que el nostre hospital segueix en peu”, han assenyalat.