Metges de Catalunya (MC) denuncia que, des del passat 1 de juliol, el comitè de direcció de l'Hospital de Bellvitge de Barcelona ha retirat el menú dels metges de quiròfan i l'ha substituït per un entrepà de pa de motlle, quan, sovint i per necessitats del servei, aquest personal ha de treballar més de 10 hores seguides.
Després de presentar diverses queixes a la direcció, aquesta ha justificat la mesura explicant que unes obres en la cuina de l'hospital han fet disminuir la seva capacitat de producció. Metges de Catalunya considera inacceptable l'explicació i creu que, si actualment la cuina fa entre 700 i 800 àpats diaris per als malalts de planta, també en pot fer una vintena més per als metges de quiròfan.
Els facultatius que presten els seus serveis en les "àrees tancades" de l'hospital (quiròfans i unitats de reanimació) han de menjar en aquestes zones per poder prestar una atenció permanent i propera al malalt. Per aquest motiu, no poden desplaçar-se al menjador de personal del centre de manera que, fins ara, el servei d'hosteleria els servia un menú (dos plats i fruita o iogurt). Des de principis de juliol, aquest àpat s'ha substituït per un entrepà de pa de motlle i una amanida petita, envasats en plàstic.
Aquesta mesura també afecta els facultatius de les àrees de reanimació habituals, contigües als quiròfans, i de la unitat de reanimació postquirúrgica complexa, però, en aquest darrer cas, només durant els caps de setmana.