Metges de Catalunya denuncia que l’ICS impedeix l’assistència d’una representant del sindicat a la comissió de contractació d’Atenció Primària de Tarragona

Metges de Catalunya (MC) denuncia que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha impedit l’assistència d’una representant del sindicat a la comissió de contractació de l’àmbit d’Atenció Primària de Tarragona-Terres de l’Ebre, que va tenir lloc el passat 29 de maig, al·legant que no és afiliada a l’organització.

L’Assemblea Territorial de Tarragona del sindicat ha sol·licitat a la gerència de l’ICS que anul·li els acords presos en aquesta comissió, ja que considera que l’Administració ha vulnerat el dret de llibertat sindical. MC assenyala que no hi ha cap norma que obligui els representants sindicals a estar afiliats a l’organització a la qual representen.

Segons el reglament que regula el funcionament de les comissions de contractació, aquestes han d’estar formades per representants de l’empresa i dels dos sindicats majoritaris a la junta de personal corresponent.

En aquest cas, Metges de Catalunya va guanyar les darreres eleccions en l’àmbit d’Atenció Primària de Tarragona-Terres de l’Ebre amb set delegats, dos més que la segona força més votada. Així mateix i d’acord amb el que estableix aquest reglament, el sindicat va atorgar per escrit la seva representació a la persona a la qual es va negar l’assistència a la comissió.