Metges de Catalunya dona suport a la manifestació del 7-A ‘Per la nostra salut’

Manifestació 7 d'abril a Barcelona

Metges de Catalunya (MC) ha decidit donar suport a la manifestació ‘Per la nostra salut’ convocada a Barcelona el proper diumenge dia 7 d’abril amb motiu del Dia Mundial de la Salut que commemora l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La mobilització és una iniciativa de la Xarxa Europea contra la Mercantilització de la Salut i el Moviment per la Salut dels Pobles d’Europa i tindrà lloc el mateix dia a diferents ciutats del continent. A la capital catalana, la manifestació l’organitza la Marea Blanca de Catalunya i sortirà a les 11 hores del Parc de la Ciutadella en direcció a la Plaça de Sant Jaume.

En el marc del Dia Mundial de la Salut, la protesta vol situar el focus en la defensa dels sistemes públics de salut que, arran de la crisi econòmica, s’han vist perjudicats per les polítiques de retallades i els intents de privatització. Així, les entitats i moviments socials convocants desitgen que la societat prengui consciència que “la salut per a tots i totes només es pot aconseguir a través de la solidaritat i l'acció col·lectiva dirigida contra l'interès corporatiu i privat”.

D’altra banda, donada la proximitat de les eleccions europees que se celebraran el dia 26 de maig, els organitzadors demanen que els ciutadans de la UE es posin en contacte amb els seus candidats perquè subscriguin per escrit el compromís d’oposar-se al desmantellament de la sanitat pública i de defensar la protecció social universal.

MC anima els seus afiliats a assistir a la manifestació i compartir imatges a les xarxes socials amb les etiquetes #Health4All i #7April.