Metges de Catalunya dóna suport a la vaga indefinida dels MIR de l’Hospital Vall d’Hebron

dilluns, 9 maig, 2005

Els metges interns residents (MIR) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona (Àrea General, Àrea Maternoinfantil i Àrea de Traumatologia i Rehabilitació) han convocat una vaga indefinida, a partir del 10 de maig, per reclamar una millora de les condicions de treball.

Metges de Catalunya (MC) dóna suport a les mobilitzacions d'aquest col·lectiu, format per 459 professionals, que denuncia la massificació a l'àrea d'Urgències, la retribució parcial de la totalitat de les hores que treballen en aquest servei i la falta de seguretat en el centre.

El sindicat va exposar aquesta problemàtica en la Mesa de Negociació de Sanitat del passat 7 d'abril, però la Direcció de Recursos Humans de l'Institut Català de la Salut (ICS) va eludir la qüestió, recalcant que la determinació de les condicions de treball del MIR es competència del Govern central.

Els metges residents de l'Hospital Vall d'Hebron qualifiquen de "caòtica" i "insostenible" la situació d'Urgències que provoca, freqüentment, casos d'agressions físiques i verbals per part de pacients i familiars. A més, asseguren que per tal d'agilitzar l'atenció, el MIR es veu obligat a compaginar l'activitat assistencial amb tasques que no li corresponen, "posant en perill la qualitat assistencial i comprometent la seva formació".

El personal mèdic en formació denuncia que el col·lapse a Urgències és "gairebé crònic" i que s'ha sobrepassat àmpliament el límit de les capacitats d'aquest servei "per la falta de personal, d'infraestructures i de mitjans materials".

Finalment, els MIR demanen la retribució total de les guàrdies que fan en el servei d'Urgències, perquè de 24 hores de guàrdia treballades en dissabte, només en cobren 17, una situació que ja s'ha resolt en altres hospitals de l'ICS.