Metges de Catalunya dóna suport a les demandes de la Plataforma 10 minutos per millorar l’atenció primària

Davant la convocatòria de vaga a l’atenció primària de tot l’Estat el proper 10 d’abril, Metges de Catalunya (MC) manifesta el següent:

  • Metges de Catalunya dóna suport a les demandes de la Plataforma 10 minutos per millorar l’atenció primària, que coincideixen amb les reivindicacions que el sindicat va plantejar durant les vagues de la primavera de 2006.
  • Metges de Catalunya reitera que les mesures per millorar l’atenció primària s’han de debatre i consensuar en el marc del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya, òrgan creat arran de les mobilitzacions de l’any passat.
  • Metges de Catalunya assenyala que el nou conveni laboral de l’Institut Català de la Salut (ICS), signat el juliol de 2006 pels sindicats no mèdics CATAC, UGT i CCOO, una de les organitzacions que convoca aquesta vaga, ha empitjorat les condicions laborals dels facultatius de l’atenció primària. Aquest acord aprova la mobilitat forçosa, la delegació de funcions i l’obligatorietat de fer guàrdies fora de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) on treballa el metge, mesures que estan generant un fort malestar entre la professió.
  • Metges de Catalunya lamenta que la convocatòria de vaga d’àmbit estatal no hagi tingut en compte les peculiaritats del calendari laboral de Catalunya (Dilluns de Pasqua), ja que la jornada de vaga tindrà lloc després de quatre dies consecutius de festa, en què els centres d’atenció primària (CAP) estaran tancats excepte els que facin atenció continuada.