Metges de Catalunya dóna suport als MIR en la protesta pel deteriorament de la seva formació per les retallades

divendres, 30 setembre, 2011

Metges de Catalunya (MC) ha participat en la manifestació dels metges interns residents (MIR) que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona, per protestar contra el deteriorament de la seva formació per culpa de les retallades sanitàries.

Delegats del sindicat s’han sumat als centenars de metges llicenciats en període de formació dels hospitals públics que s’han concentrat davant de l’Institut Català de la Salut (ICS) sota el lema “La nostra formació, la salut de tothom”.

Espontàniament, la concentració s’ha convertit en una marxa fins al Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, on els MIR han llegit un manifest en què denuncien que les retallades sanitàries no només comprometen la qualitat assistencial, sinó que també malmeten la qualitat de la formació mèdica.

Per als metges en formació, el tancament de plantes hospitalàries, la disminució forçada de l’activitat quirúrgica i la reducció de les hores de guàrdia “generarà professionals menys capacitats, amb menys bagatge assistencial i amb menor destresa quirúrgica”.

Per aquest motiu, els MIR reclamen al Govern que faci “marxa enrere” en les retallades pressupostàries, “que atempten contra la nostra formació i afecten la qualitat de l’assistència sanitària” i adverteixen que estan disposats a iniciar mobilitzacions si la situació no canvia.