Metges de Catalunya es reuneix amb la Societat Catalana de Física Mèdica per compartir inquietuds i establir sinèrgies

Reunió MC - SCFM

La direcció de Metges de Catalunya (MC) s’ha reunit aquest dimarts amb la junta directiva de la Societat Catalana de Física Mèdica, representada per Enric Fernàndez, president, Francisco Pino, secretari i Lluís Prats, tresorer. Es tracta de la primera trobada de les dues institucions que han posat en comú les mancances laborals i de reconeixement professional dels físics especialitzats en radiofísica hospitalària. Entre aquestes es troba la poca visibilitat del col·lectiu, que sovint se sent “menystingut” i “ignorat”, tot i el seu paper imprescindible per al funcionament de les instal·lacions de radioteràpia.

En aquest sentit, els representants de la SCFM han expressat els problemes que es troben els centres per cobrir places de radiofísics, degut a la manca de professionals i a les poques places de formació que s’ofereixen per a aquesta especialitat (5 a Catalunya i 48 al conjunt de l’Estat a la convocatòria de 2024).

Així mateix, han traslladat la inquietud del col·lectiu perquè una hipotètica reordenació de les categories professionals sanitàries mantingui els radiofísics al grup A1, tot i el seu nivell de formació.

MC ha ofert a la SCFM el seu suport en les seves reivindicacions i la possibilitat de crear una Agrupació de Radiofísics com a part de l’estructura organitzativa del sindicat per treballar, des de l'organització, totes aquestes qüestions. Ambdues entitats han acordat mantenir el contacte i l’intercanvi d’informació per continuar establint sinèrgies i elaborar conjuntament una estratègia de treball.