Metges de Catalunya estén els actes informatius MIR a diferents hospitals públics i concertats

dijous, 2 juliol, 2009

Metges de Catalunya (MC) ha decidit estendre els actes informatius adreçats als metges interns residents (MIR) a diferents hospitals públics i concertats, entre els quals l’Hospital de Sabadell, on el sindicat va reunir ahir una trentena de facultatius per exposar-los les particularitats del seu entorn laboral i legal.

Els metges en formació que van assistir a l’acte es van interessar sobretot per la regulació de la jornada laboral i les guàrdies (jornada complementària). En aquest sentit, l’advocat de MC, Andreu Hernando, va assenyalar que la jornada ordinària dels MIR “no pot superar les 37,5 hores a la setmana” en còmput semestral i que cap resident “està obligat a fer més set guàrdies mensuals”. “En total, la suma de la jornada ordinària i complementària no pot sobrepassar les 48 hores setmanals en còmput semestral”, va afegir.

Hernando també va destacar que la supervisió del MIR de primer any “ha de ser de presència física” i que el tutor “ha de verificar per escrit” les altes, les baixes i la documentació clínica relacionada amb les activitats assistencials, en les quals intervé el resident.

El delegat de MC a l’Hospital de Sabadell, Joan Carles Martín, va animar els MIR a “defensar col·lectivament” les seves reivindicacions laborals i professionals, durant el període de formació.

Davant la bona acollida dels primers actes informatius a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i a l’Hospital de Sabadell, el sindicat té previst convocar després de l’estiu dues noves jornades MIR a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i a l’Hospital del Mar de Barcelona.