Metges de Catalunya estudia la possibilitat de denunciar alguns hospitals concertats per l'incompliment de la limitació de guàrdies

Metges de Catalunya (MC) estudia la possibilitat de denunciar alguns centres concertats de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP) per l'incompliment de la limitació de la jornada complementària (guàrdia) i del descans postguàrdia.

El sindicat ha detectat alguns facultatius que, a data 1 d'octubre, ja han fet 550 hores de guàrdia, quan el conveni vigent estableix un màxim de 558 hores anuals. Si d'aquí a finals d'any se supera aquest límit, MC denunciarà la situació a Inspecció de Treball i no descarta portar el cas als tribunals.

D'altra banda, el descans postguàrdia també és motiu de conflicte en diversos hospitals, en els quals els gerents es neguen a concedir-lo. Aquesta circumstància contrasta amb l'actitud d'altres gerències que no només atorguen el descans mínim de 12 hores establert per la directiva europea, sinó que compensen la recuperació d'aquestes hores mitjançant fórmules respectuoses amb els drets del treballador.