Metges de Catalunya, força imbatible al CST des de l’any 2003

Representants electes de MC al CST

L’hegemonia de Metges de Catalunya (MC) al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha tornat a quedar palesa després de les eleccions sindicals celebrades aquesta setmana a l’entitat vallesana. El sindicat mèdic s’ha imposat com la força majoritària del comitè d’empresa, obtenint vuit delegats i delegades amb el 29% de total de vots. Es tracta de la sisena victòria consecutiva de MC que des de l’any 2003 ha guanyat totes les eleccions a representants dels treballadors del CST. A més, des de 2013 ha assumit de manera pràcticament ininterrompuda la presidència del comitè en la figura del cirurgià i secretari general de MC, Xavier Lleonart.
 

Resultats eleccions CST 2024En un missatge adreçat al personal facultatiu, el sindicat ha agraït el suport i la confiança rebuda i ha destacat com una fita “francament difícil” esdevenir la força més votada els darrers 20 anys, tot que el col·lectiu mèdic representi només entre el 20% i el 25% de la plantilla de treballadors del CST.

Amb aquests resultats, MC ha assolit els tres objectius fonamentals que s’havia fixat per a les eleccions sindicals de l’entitat sanitària egarenca: 

  1. Mantenir la representació al comitè d’empresa.
  2. Ser determinants en la governança del CST i seguir assumint un rol de lideratge. 
  3. Comptar amb capacitat i temps per seguir defensant els drets i la dignitat del personal facultatiu amb intensitat, rigor, compromís i força negociadora.


MC felicita als gairebé 150 membres de la candidatura del sindicat al CST pels excel·lents resultats obtinguts. L’organització destaca l’“extraordinària fidelitat” del vot mèdic que han aconseguit  “gràcies a una dedicació reconeguda per tothom, amb èxits tangibles en forma de millora de les condicions laborals i retributives del conjunt de metges i metgesses”.