Metges de Catalunya lamenta que Pomés frivolitzi el temps assistencial de l'atenció primària

Metges de Catalunya (MC) lamenta que el conseller de Sanitat, Xavier Pomés, frivolitzés la demanda d'un augment del temps assistencial per visita en l'atenció primària, durant la intervenció que va fer en el tercer Congrés Interdisciplinar d'Atenció Primària a Barcelona.

El sindicat considera que per garantir una assistència de qualitat el facultatiu ha de disposar del temps suficient per poder atendre el pacient correctament, tot i que senyala que aquest no és l'únic indicador d'un bon servei.

Entre d'altres aspectes, MC reclama una reducció del contingent de pacients per metge, per tal de reduir la pressió assistencial que pateixen molts centres d'atenció primària, una disminució de les tasques burocràtiques en la consulta, un control sobre l'agenda de visites programades i la instauració de la junta facultativa en l'àmbit de la direcció d'atenció primària (DAP). Aquest òrgan col•legiat, similar a la junta clínica d'hospital, s'encarregaria de vetllar per l'eficiència, l'eficàcia i la qualitat assistencial.

Per contra, MC no creu que un canvi de gestió solucioni els problemes que afecten l'atenció primària, tal com va proposar Pomés en la inauguració del congrés el passat 7 d'octubre. L'organització està treballant en l'elaboració d'una proposta de pacte social per la qualitat, la humanització i la sostenibilitat del sistema sanitari públic.