Metges de Catalunya, membre del comitè de suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’EMA

Metges de Catalunya (MC) s’ha incorporat al comitè de suport a la candidatura de Barcelona a acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA). El sindicat mèdic, representat pel seu president, Jordi Cruz, forma part del grup de professionals i experts del sector de la salut que des de la societat civil donaran una empenta a la candidatura barcelonina. Aquest dilluns s’ha celebrat la primera reunió del comitè, presidida pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín; per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; i per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Tots tres han destacat la unitat i la coordinació de les administracions públiques per assolir l’objectiu i han demanat als representants de la societat civil que siguin ambaixadors de la candidatura de l'EMA a Barcelona.

Jordi Cruz ha recollit el guant i ha assegurat que MC, com a organització sindical de representació dels professionals mèdics més antiga d’Europa, “pren el compromís de difondre entre els facultatius europeus la força de la candidatura de Barcelona, que compleix tots els requisits tècnics, econòmics i socials per esdevenir la millor seu possible de l’EMA”.

En aquest sentit, Cruz ha explicat que la promoció de la candidatura entre els metges del continent es realitzarà per mitjà de la Federació Europea de Metges Assalariats (FEMS), organització que agrupa els sindicats i les associacions professionals de facultatius dels estats membres de la Unió Europea (UE). Actualment, l’expresident de MC i de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), Albert Tomàs, ostenta la vicepresidència de la FEMS i s’encarregarà de fer arribar les bondats de Barcelona als representants de les centrals de cada estat.

EMA
L’EMA és l’òrgan responsable de l'avaluació científica, la supervisió i el control de la seguretat dels medicaments a la UE. Des de l’any 1995, la seu de l’agència se situa a Londres, però el Brexit comportarà el seu trasllat a un altre país. En l’EMA hi treballen prop d’un miler de persones que també s’hauran de traslladar allà on s'instal·li la nova seu. L'agència del medicament, a més, és un pol d’atracció per a milers d’empreses de recerca biomèdica i del sector farmacèutic.