Metges de Catalunya rep els MIR de l’Hospital Vall d’Hebron amb un acte de benvinguda

dimecres, 17 juny, 2009

Metges de Catalunya (MC) ha donat la benvinguda als metges interns residents (MIR) de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, amb una xerrada col·loqui sobre el marc legal i laboral que regula el període de formació especialitzada.

Més de 70 metges residents van assistir ahir a l'acte que va organitzar el sindicat i que també va servir per "apropar l'organització a la realitat dels MIR", segons va afirmar la delegada de MC al centre, Rosa Boyé.

L'advocat Iván Armenteros, que va pronunciar la xerrada, va assenyalar que els MIR són treballadors que "tenen els seus drets i els seus deures", tot i que va matisar que la seva relació laboral és "especial", ja que "reben una formació pràctica mitjançant una prestació de serveis".

Armenteros va animar els MIR a fer ús dels seus drets per millorar les condicions de treball, "com el dret de vaga, de representació i de negociació col·lectiva", sense oblidar que "cal complir un programa formatiu amb dedicació exclusiva" durant els anys de residència.

Així mateix, l'advocat va subratllar que la jornada ordinària d'un MIR a l'Institut Català de la Salut (ICS) no ha de superar les 37,5 hores setmanals i que no està obligat a fer més de set guàrdies al mes. "En total, la suma de la jornada ordinària i la jornada complementària d'atenció continuada no pot sobrepassar les 48 hores setmanals en còmput semestral", va afegir.

El sindicat va lliurar als metges residents un dossier informatiu i una memòria USB amb els programes oficials de les especialitats i un recull de lleis d'interès per als MIR.