Mor Josep Maria Sala i Xampeny, fundador i president històric de l’antic Sindicat de Metges de Catalunya

Josep Maria Sala i Xampeny

L’expresident del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC), Josep Maria Sala i Xampeny, ha mort aquest dilluns, a Barcelona, a l’edat de 91 anys. President de l’organització entre els anys 1985 i 2001, va participar en la fundació del Sindicato de Médicos Libre de Barcelona, l’any 1978, que un any més tard es convertiria en el Sindicat de Metges de Catalunya. També va ser un dels fundadors de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), organització que va presidir de 1984 a 1987. Des de 2008, ha estat el president de la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia i metge especialista en pediatria, el doctor Sala i Xampeny, va ser el president més longeu de la història del SMC i un dels responsables de la seva consolidació com a sindicat referent dels facultatius catalans.

L’any 2012, Sala i Xampeny va ser guardonat amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que atorga anualment el Govern a les persones i entitats que han contribuït a la millora de la sanitat de forma significativa. Dos anys després, el 2014, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de la Catalunya.

El Consell Executiu de Metges de Catalunya (MC) transmet, en nom del sindicat i de tots els seus afiliats, el seu sentiment de condol als familiars i amics de Josep Maria Sala i Xampeny.