Per què fem vaga?

Per què fem vaga?

A l’hora de convocar una vaga en l’àmbit sanitari, l’element que provoca més reticències en les organitzacions sindicals és l’afectació que la protesta pot tenir en el funcionament dels serveis de salut i en l’atenció dels pacients. Davant l’aturada de facultatius d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) dels propers dies 26, 27, 28, 29 i 30 de nombres, Metges de Catalunya (MC) se sent amb la responsabilitat d’explicar als ciutadans i ciutadanes per què ha decidit tirar endavant l’aturada.

L’organització ha elaborat un díptic informatiu en què alerta que rere la pèrdua de més de 900 metges i l’absència de cobertures per a les baixes, les vacances i les jubilacions, es troba l’explicació a les demores per aconseguir una cita programada a les consultes d’atenció primària. 

La sobrecàrrega assistencial que pateixen els facultatius -que no tenen el control sobre les seves mateixes agendes- és la raó per la qual sovint el temps d’atenció és insuficient “per mirar-te i escoltar-te”.

A més, l’insuficient finançament i les condicions laborals i retributives dificulten, segons MC, que hi hagi professionals disposats a exercir la medicina en el primer nivell assistencial.

El sindicat sintetitza les seves reivindicacions en quatre punts:

  • Més metges a l’Atenció Primària
  • Més temps per atendre millors els pacients
  • Menys llistes d’espera
  • Una Atenció Primària amb més recursos
             

Díptic

 

 

 

 
Díptic usuaris.


Altres materials  

MC també ha elaborat altres materials gràfics i informatius sobre la vaga.

Pòster


  
 

Pòster.

 

Motius

 

 

 

 

 

 

 Full informatiu per a professionals.

Dret de vaga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consideracions sobre el dret de vaga.