Posició de MC respecte a la vaga convocada el 12 de desembre al sector públic de la Generalitat

Metges de Catalunya (MC), sindicat transversal amb afiliats que treballen tant en centres afectats com no afectats per la convocatòria de vaga del proper 12 de desembre als serveis públics i concertats de la Generalitat, deixa a criteri de cada facultatiu la decisió de sumar-se a la protesta per exigir al Govern la devolució de les dues pagues extres de 2013 i 2014 que deu als seus empleats.

No obstant això, l’organització mèdica comparteix la reivindicació dels sindicats de classe i qualifica de “vergonyosa” i “inassumible” la proposta que ha fet l’executiu català de retornar els diners de manera fragmentada fins al 2026. Considera que es tracta d’una nova mostra de “maltractament despectiu” cap als treballadors, que han sustentat “amb el seu sobreesforç” els serveis públics en plena onada de retallades per la crisi econòmica.

En conseqüència, MC insta el Govern a complir, d’una banda, l’acord que va signar amb les centrals de la Funció Pública i, de l’altra, les diferents resolucions aprovades al Parlament, que estableixen un calendari de retorn de les pagues extres a partir de 2018.