Preacord de MC amb la direcció de l’Hospital de Mataró que ajorna la protesta per les guàrdies mèdiques

Metges de Catalunya (MC) i la direcció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han assolit aquest divendres un preacord per aturar temporalment la protesta que, des de dimecres passat, amenaçava amb bloquejar alguns serveis de l’Hospital de Mataró. Davant la negativa del personal facultatiu a fer més hores de guàrdia voluntàries si no es milloraven les retribucions, l’empresa ha acceptat augmentar el preu de les hores extraordinàries d’atenció continuada que, a partir d’ara, s’abonaran entre un 30% i un 50% per sobre del preu de l’hora ordinària de treball.  

El preacord, que ha estat ratificat per l’assemblea de facultatius del centre maresmenc, preveu que la resta de reivindicacions de la plantilla, com la regulació dels descansos postguàrdia, la revisió dels horaris d’atenció continuada i la remuneració de les hores de guàrdia que es fan per cobrir les necessitats assistencials sobrevingudes (baixes, permisos, alteracions de calendari, etc.), es negociï durant el primer trimestre de 2023 amb el compromís d’arribar a una entesa. 

En aquest mateix període de temps, ambdues parts també hauran d’abordar la problemàtica de la contractació en precari al servei d’Urgències per trobar una solució i millorar les condicions laborals del personal que hi treballa. 

Si no s’assolissin acords en aquests aspectes pendents de negociació, el personal facultatiu no descarta reprendre les mobilitzacions a la primavera.