Professionals sanitaris alliberen tensions en el taller de musicoteràpia organitzat per MC

Taller musicoteràpia Terrassa

Una trentena de professionals sanitaris ha participat aquest dijous en el taller de musicoteràpia “Kit-Kat” organitzat per Metges de Catalunya (MC). L’activitat s’ha desenvolupat a l’aire lliure en el Parc de Sant Jordi de Terrassa, al costat de la Masia Freixa, edifici modernista de l’arquitecte Lluís Muncunill.  Els participants, personal sanitari estressat, esgotat i emocionalment afectat per la pandèmia, han pogut gaudir dels exercicis proposats pels musicoterapeutes construint un cercle d’instruments de percussió. Per mitjà de ritmes tribals ancestrals, els assistents s’han alliberat de tensions i han compartit una activitat grupal lúdica que els ha permès desconnectar i, a la vegada, reconnectar amb sensacions de positivitat i optimisme que havien quedat arraconades pel sotrac emocional provocat per l’atenció a la COVID.

Un cop finalitzat el taller, la Coral Renaixença, formada per terapeutes i pacients de l'àrea de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha ofert una breu i molt aplaudida actuació amb la qual s’ha donat per conclòs l’acte, que també ha comptat amb l’assistència de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mónica Polo.

Metges de Catalunya (MC) es mostra molt satisfet per l’èxit d’aquesta activitat i destaca la seva “funció psicològica com a motor de reconstrucció anímica”. En aquest sentit, el sindicat mèdic ja està treballant en l’organització de més sessions de musicoteràpia per a professionals sanitaris en altres ciutats catalanes.