Protestes a l'hospital de Santa Coloma de Gramenet per la manca de seguretat

El comitè d'empresa de l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, presidit per Metges de Catalunya (MC), denuncia la manca de mesures de seguretat internes en el centre que ha provocat, darrerament, un augment dels casos d'agressions físiques i verbals al personal sanitari.

La plantilla de l'hospital ha convocat, per al 2 de desembre, una concentració (13.45 hores) davant la porta del centre sota el lema La teva seguretat és el teu dret. Els treballadors sanitaris reconeixen que van a treballar amb por i demanen a la direcció una major presència de guàrdies de seguretat i més reforços mèdics en urgències per poder assumir el gran volum de visites.

Sovint, és en aquest servei on es produeixen les agressions contra el personal sanitari per culpa del col·lapse i de les llargues hores d'espera.

Sensible a aquestes situacions cada cop més habituals, Metges de Catalunya està elaborant un document de recomanacions i consells sobre com ha d'actuar el facultatiu davant possibles amenaces verbals i agressions físiques.