Representants de Metges de Catalunya i de les juntes clíniques dels l’hospitals de l’ICS es planten davant les retallades

Delegats de Metges de Catalunya (MC) i representants de les juntes clíniques dels vuit hospitals públics de l’Institut Català de la Salut (ICS) han fet front comú per demanar públicament al Govern que aturi “totes les mesures que minven la qualitat i l’excel·lència dels nostres centres” i busqui alternatives de finançament que “siguin viables i garanteixin la sostenibilitat del sistema en el futur”.

En un comunicat conjunt, els facultatius reclamen al president de la Generalitat, Artur Mas, que, “de manera urgent”, doti a l’ICS dels 77 milions d’euros que “necessitem desesperadament per poder treballar a ple rendiment i amb la qualitat assistencial que els usuaris es mereixen”.

“La sanitat –afegeixen– ha de rebre, com a mínim, el mateix tracte que els bancs o altres empreses no públiques que han estat finançades en moments de dificultat de liquiditat”.

Els metges dels hospitals de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), Vall d’Hebron (Barcelona), Germans Trias i Pujol (Badalona), Dr. Josep Trueta (Girona), Arnau de Vilanova (Lleida), Joan XXIII (Tarragona), Verge de la Cinta (Tortosa) i Viladecans denuncien que l’ICS ha tancat un 30% dels llits de plantes d’hospitalització i un 40% dels quiròfans, una circumstància que “aboca els nostres hospitals a una situació insostenible”.

A més, adverteixen que no estan disposats a ser “còmplices” d’unes mesures “improvisades i mal planificades”, adreçades a aconseguir un estalvi immediat, i “sense tenir en compte les seves terribles conseqüències en la qualitat assistencial i en la formació dels professionals del futur”.