Un 78% dels metges de l'Hospital de Bellvitge ja té assignat el primer nivell de la carrera professional

330 metges de l'Hospital de Bellvitge de Barcelona (un 78% dels facultatius) ja tenen assignat el primer nivell de la carrera professional, gràcies a l'acord sobre el nou model retributiu signat per Metges de Catalunya, a finals del passat mes d'octubre.

L'Institut Català de la Salut (ICS) té previst abonar l'increment salarial corresponent en la nòmina d'aquest mes de gener. Segons el calendari d'aplicació del nou model retributiu, el proper 1 de juliol es concedirà el segon nivell de la carrera professional que ja han d'haver sol·licitat els facultatius interessats.

La carrera professional, d'accés voluntari i individual, és un instrument que permet reconèixer i estimular la trajectòria professional del metge i valorar el compliment d'uns objectius prèviament fixats. Aquest sistema s'estructura en cinc nivells, segons els anys d'antiguitat, i té una progressió únicament ascendent. És a dir, un cop el facultatiu té assignat un nivell, aquest no el pot perdre durant la seva vida professional.