Un 80% dels metges d’atenció primària de Costa de Ponent secunda la vaga per reclamar millors condicions de treball en defensa de la qualitat assistencial

Un 80% dels metges d’atenció primària de la Regió Sanitària Costa de Ponent ha secundat la vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per reclamar a l’Institut Català de la Salut (ICS) mesures que permetin descongestionar les consultes i assolir un temps assistencial mínim de 10 minuts per visita.

Metges de Catalunya qualifica de “molt positiva” la mobilització dels facultatius ja que es tracta “d’una resposta contundent contra la deficient gestió sanitària de l’ICS”. El sindicat demana als responsables de Salut que abandonin les reiterades presentacions de “plans de xoc virtuals” i que posin en marxa actuacions concretes per garantir la qualitat assistencial.

D’altra banda, MC agraeix la comprensió dels ciutadans en aquesta jornada de vaga i demana la seva complicitat per assolir un pacte social per la qualitat, la humanització i la sostenibilitat del sistema.

Manifestació
Uns 300 facultatius, convocats per Metges de Catalunya, s’han concentrat (foto superior) aquest migdia davant la Gerència d’Àmbit d’Atenció Primària Costa de Ponent, situada a l’edifici de l’Hospital Duran i Reynals (L’Hospitalet de Llobregat), per denunciar el col·lapse de les seves consultes i per exigir una reducció del nombre de pacients assignats a cada metge.

Posteriorment, els manifestants s’han dirigit a peu al Centre de Noves Tecnologies Josep Ituarte que inaugurava el president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Els metges han esbroncat el president que l’han rebut a crits de “Demanem al Pasqual, 10 minuts per malalt” i “Visites de cinc minuts, metges i malalts fotuts”. Un representant del comitè de vaga ha lliurat a Maragall una “recepta reivindicativa” amb les demandes del sindicat (foto inferior).

SEGUIMENT DE LA VAGA PER ZONES
L’Hospitalet de Llobregat
100%
Baix Llobregat
98%
Garraf
78%
Alt Penedès
80%
Anoia
42%
MITJANA
80%