Uns 400 metges d’atenció primària es concentren davant de l’ICS per reclamar mesures que redueixin la pressió assistencial dels CAP

Uns 400 facultatius d’atenció primària, convocats per Metges de Catalunya (MC), s’han concentrat davant la seu de l’Institut Català de la Salut a Barcelona per reclamar mesures que redueixin la pressió assistencial, prèvies a l’ampliació dels horaris dels centres.

Sota el lema “El meu CAP necessita més metges, no més horaris”, els professionals sanitaris han exigit a l’ICS la disminució del nombre de pacients per metge i de les visites diàries, per poder treballar en condicions adequades de qualitat assistencial.

Els manifestants, vestits amb bata blanca, portaven pancartes en les quals es podia llegir “José María, en sanitat qualitat o quantitat?”, “Metges s’ofereixen per treballar en condicions dignes fora de Catalunya” i “A la sanitat també hi ha esvorancs. Solucions ja!”.

La portaveu de la Divisió d’Atenció Primària del sindicat, Montse Llop (a la fotografia), ha declarat que l’ampliació horària dels centres d’atenció primària (CAP) “no s’ha de tractar fins que l’ICS abordi amb rigor la saturació de les consultes i la sobrecàrrega laboral” que aquesta massificació comporta per als facultatius.

Llop ha advertit que, si l’Administració no respon a aquestes demandes, Metges de Catalunya “es veurà forçat a radicalitzar les protestes en defensa d’una sanitat pública de qualitat”, sense descartar la convocatòria d’una vaga.

El sindicat ha recollit fins ara 526 signatures de suport a les seves demandes entre els facultatius d’atenció primària de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, la zona amb més pressió assistencial de Catalunya.