MC comparteix el ‘dol’ dels al·lergòlegs catalans per la futura privatització del servei a l’Hospital Josep Trueta

Metges de Catalunya (MC) dóna suport a les protestes dels al·lergòlegs catalans que aquest dissabte van assistir vestits de negre a una jornada de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica a l’Hospital Josep Trueta de Girona per mostrar, davant el seu gerent Vicenç Martínez Ibáñez, el rebuig al projecte de privatització del servei de diagnòstic i tractament d’al·lèrgies del centre. 

Els professionals van abandonar la Sala d’Actes de l’hospital on se celebrava el “Matí Al·lergològic 2015” –sessió anual de casos clínics–, quan Martínez Ibáñez va començar el seu discurs de benvinguda en senyal de desaprovació.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) va encarregar l’any passat a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) l’externalització de part del servei de diagnòstic i tractament d’al·lèrgies de la província de Girona per un import de 480.000 euros, en concret el que dóna servei als pacients del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva interior.

En aquell moment, tant MC com els al·lergòlegs van criticar amb duresa el procés de privatització obert pel CatSalut que va comportar l’acomiadament d’un especialista d’al·lergologia del centre, al qual no se li va renovar el contracte que tenia per cobrir una baixa indefinida del servei. Setmanes més tard, el concurs públic per adjudicar part de l’al·lergologia de Girona es va aturar, però ara sembla que l’Administració té la intenció de reprendre’l.

El sindicat tem que aquest procés sigui només la punta de llança d’una estratègia del CatSalut per externalitzar progressivament tots els serveis d’al·lergologia de Catalunya, “amb la consegüent pèrdua del control sobre el diner públic i l’augment del guany privat”.