Els representants dels sectors concertat i laboral de Metges de Catalunya (MC) han mostrat la seva "solidaritat i suport actiu" als facultatius que treballen en els centres sanitaris privats que es poden veure afectats per la decisió del Departament de Salut d’excloure les seves empreses del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), un cop finalitzi el conveni de col·laboració pel qual són contractades per realitzar activitat assistencial de cobertura pública.
En una carta oberta adreçada als facultatius que exerceixen en els àmbits sanitaris privat i concertat, els responsables del sindicat mèdic valoren positivament que la xarxa d’assistència pública recuperi el finançament que es destina a contractar activitat a centres privats, però lamenten que la mesura pugui comportar conseqüències negatives per als professionals d’aquests empreses. En aquest sentit, l’organització remarca que, amb independència de la titularitat pública o privada dels centres de salut, "MC se situarà sempre al costat del metge assalariat en la defensa de les seves condicions laborals i professionals".
Per a MC, l’error es va produir quan es va restar "múscul pressupostari" dels hospitals públics per cedir-lo a altres centres del SISCAT. Per resoldre la situació i consensuar els canvis que requereix el sistema sanitari, l’organització reclama una negociació oberta a tots els actors del sector, inclosos els representants electes dels treballadors. "No poden continuar decidint la política sanitària sense la nostra participació", assevera.
D’altra banda, en el mateix escrit, el sindicat demana que els facultatius "quedin al marge de les tensions polítiques que comporten les diferents visions socials que hi ha al país" i dirigeix la seva crítica als responsables polítics "incapaços de consensuar un disseny estable i a llarg termini d’un servei bàsic com la sanitat". A més, retreu que, a causa d’"interessos econòmics i ideològics", els vaivens en el model sanitari català els acabin pagant els professionals.