Metges de Catalunya considera que l’estudi sobre demografia sanitària de Salut evidencia la necessitat d’una planificació de personal “seriosa i a llarg termini”

divendres, 2 desembre, 2005

Metges de Catalunya (MC) considera que l'estudi sobre demografia sanitària que ha presentat el Departament de Salut evidencia la necessitat urgent d'una planificació dels recursos humans "seriosa i a llarg termini". El treball, que forma part del desplegament del Llibre blanc de les professions sanitàries a Catalunya, assenyala que en deu anys caurà en picat el nombre de metges que exerceixen en el sistema sanitari català.

El sindicat demana a la consellera de Salut, Marina Geli, que abandoni la política de planificació feta a pedaços, mitjançant plans de xoc que no s'acaben complint. Insisteix que la capacitat de resposta d'una sanitat oberta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any està en perill, si no es planifiquen immediatament les necessitats futures de personal.

MC reclama a Geli que actuï amb coherència d'acord amb els resultats d'aquesta anàlisi demogràfica que confirma les conclusions de l'estudi que el sindicat va presentar fa gairebé un any. Aleshores, la mateixa consellera va desacreditar aquell treball que advertia que Catalunya patiria un dèficit important de facultatius a partir del 2014, a causa de la jubilació massiva i de la fuga de professionals a l'estranger on s'ofereixen millors condicions laborals.

Metges de Catalunya retreu a la consellera de Salut la contradicció entre alertar sobre la manca de professionals i aplicar la jubilació obligatòria de metges als 65 anys. Finalment, el sindicat defensa l'impuls de mesures que permetin conciliar el treball amb la vida familiar per afrontar la presència de la dona en el col·lectiu mèdic que el 2010 serà majoritària.