Metges de Catalunya posa en marxa un observatori de la grip A per conèixer la incidència de l’epidèmia als centres

dimecres, 14 octubre, 2009

Metges de Catalunya (MC) ha posat en marxa un observatori de la grip A per conèixer de primera mà la incidència de l’epidèmia en l’activitat assistencial dels centres sanitaris. L’observatori s’inclou en un nou espai web del sindicat dedicat al virus H1N1, amb documentació per als professionals de la salut i informació per a la població en general.

A través d’un formulari, els facultatius poden comunicar a MC les dades sobre l’evolució del nombre de consultes diàries, els casos de grip detectats setmanalment i els pacients derivats a l’hospital, així com la informació sobre els plans de prevenció, d’actuació i de vacunació dels centres.

El sindicat tractarà aquestes dades estadísticament per dissenyar accions encaminades a disminuir la sobrecàrrega de treball derivada de l’epidèmia i preservar la qualitat assistencial.

A més de l’observatori, el nou espai web recull la documentació sobre la grip A més important per al professional, la simptomatologia bàsica, els grups de risc, l’actualitat publicada als mitjans de comunicació i la posició de MC davant de l’epidèmia.