Metges de Catalunya dóna suport a les reivindicacions feministes del proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L’organització considera que la convocatòria de mobilitzacions “està més que justificada” i que la consecució de la plena igualtat entre homes i dones i l’eradicació de la violència masclista i la cultura patriarcal és un “deure social”. El sindicat presentarà en els propers dies la imatge i les accions que durà a terme el 8-M que se centraran la reclamació de la igualtat en el desenvolupament professional dels metges i metgesses.
En aquest sentit, MC assenyala que la maternitat és un factor de penalització per a la promoció laboral de les metgesses, ja que els períodes de baixa, les adaptacions horàries o de jornada i altres circumstàncies vinculades a la criança d’un fill/a dificulten que les facultatives es puguin situar en condicions d’igualtat respecte als facultatius a l’hora d’accedir a un nivell superior de carrera professional o a determinats càrrecs de responsabilitat. Aquesta desigualtat d’oportunitats, a més, té repercussions en les retribucions que es perceben en funció del nivell de carrera o de la situació en l’organigrama jeràrquic.
En el Dia Internacional de les Dones, MC exigirà que l’embaràs i la maternitat no suposin cap barrera per al creixement professional de les metgesses i que les mesures de conciliació -adreçades a homes i dones- siguin accessibles, respectades i no afectin la valoració del treballador/a. MC remarca que la Medicina és un àmbit que avança cap a la plena feminització (més del 80% dels estudiants són dones) i urgeix l'adopció de polítiques d’igualtat perquè ser home o dona, pare o mare, no tingui cap conseqüència per a les aspiracions professionals.
Pel que fa a la vaga parcial de dues hores convocada pels sindicats de classe, MC donarà llibertat a les seves afiliades perquè decideixin si secunden la mobilització i el grau d'implicació amb que volen fer-ho.