MC exigeix a l’ICS un "gir de timó" davant una altra gestió incompetent relacionada amb la resolució de la carrera professional

Seu corporativa de l'ICS a Barcelona

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha comunicat aquest dijous al seu personal la resolució provisional de les sol·licituds de canvi de nivell de carrera professional de la campanya 2024 (presentades al desembre de 2023). Immediatament, Metges de Catalunya (MC) ha començat a rebre queixes de facultatius per l’elevada quantitat de denegacions i errors en la valoració dels mèrits al·legats pels sol·licitants per part de l’empresa. A més, el sindicat sospita que l’ICS no ha seguit els criteris pactats respecte a la carrera professional al III Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari, signat el novembre de l’any passat.

MC considera que es tracta d’una “nova demostració d’incompetència” de l’entitat pública, o bé una “actuació premeditada per no fer efectius els compromisos econòmics adquirits amb els professionals” a través del nou pacte de relacions laborals. Per tot això, exigeix al recentment nomenat director gerent de l’ICS, Josep Manuel Pomar, que faci un “gir de timó” i doti l’empresa d’un model de gestió “honest, diligent i responsable” vers el que és el seu principal actiu, el capital humà.

En aquest sentit, el sindicat assenyala que la incidència relacionada amb l’assignació dels nous nivells de carrera professional se suma a altres, com l’endarreriment en la signatura dels objectius anuals dels treballadors, que s'haurien de presentar durant el primer trimestre de l'any i, a data d’avui, molts professionals encara no els han pogut pactar. O el fet que, transcorregut un any des de la signatura del III Acord amb els agents socials, per la “manca d’agilitat” i les “traves” dels representants de l’ICS, encara no ha estat possible consensuar el text refós que incorpora totes condicions laborals i retributives per a la seva publicació al DOGC.