El personal facultatiu és el principal actiu del sistema sanitari, però, lamentablement, pateix una agressivitat contínua per part de pacients i familiars d’aquests. Segons dades d’informes recents, la violència vers els professionals sanitaris ha crescut notablement en els últims anys, en especial cap a les dones.
Davant d’això, Metges de Catalunya (MC) ha organitzat un nou curs de formació enfocat a aquestes situacions que pateixen la gran majoria de facultatius i facultatives per aprofundir en el fenomen de la violència que reben per part dels usuaris del sistema.
La formació tindrà lloc els pròxims dijous 16 i 23 de gener, de 16 h a 19 h, a la seu de MC, on s’exposaran vivències i es compartiran recursos jurídics, emocionals, sindicals i de prevenció per fer-les front. Així mateix, en la segona sessió es farà un taller de psicodrama on es posarà a treballar el cos i la ment per experimentar en primera persona com responem a la violència i quines eines tenim al nostre abast davant aquestes situacions.
Ponents:
- Sra. Mireia Montesinos, advocada del Col·lectiu AiDE
- Dra. Lourdes Franco López, metgessa de família al CAP Amposta
- Sra. Olga Piazuelo Ferrer, psicòloga sanitària i psicomotricista
- Sra. Anna Robert Segarra, psicòloga clínica a l’Hospital Benito Menni (CASM)
Moderadora:
Dra. Sílvia Membrilla Pastor
Objectius:
- Aprofundir en els tipus de violència que patim en l’entorn laboral, en com encarem aquestes violències i quins símptomes patim.
- Com podem procurar el nostre benestar augmentant la consciència d’un/a mateix.
Informació addicional:
- Preu: Afiliats (gratuït, prèvia inscripció al Campus Metges) | No afiliats (100€)
- Modalitat: Presencial (a la seu de Metges de Catalunya)
- Data: dijous 16 i 23 de gener de 2025
- Horari: de 16h a 19h
- Crèdits: No acredita
- Aforament: Places limitades