Constituïda l’Agrupació de Radiòlegs de MC per reforçar la defensa del col·lectiu

Metges de Catalunya (MC) ha constituït l’Agrupació de Radiòlegs, vinculada al Sector Primària ICS, per tal de potenciar la representativitat d’aquests especialistes i reforçar la defensa dels seus interessos laborals, professionals i socials. La secció, presidida per Dario Casas, ha començat a sondejar el col·lectiu per recollir les principals demandes i inquietuds, amb l’objectiu d’elaborar una plataforma reivindicativa i traslladar-la a l’Institut Català de la Salut (ICS).

A més de Casas, la direcció està integrada per Josep Maria Royo, secretari, i Virtudes Villalba, Marta Madrid i Leonora Faigón, vocals. Està previst que, en un futur proper, l’agrupació s’obri a la resta de radiòlegs dels hospitals públics i de la xarxa sanitària concertada.

L’octubre passat, MC va mantenir un primer contacte amb una representació d’especialistes en radiologia del primer nivell assistencial per copsar les seves queixes davant un futur incert. Els professionals van expressar la seva intranquil·litat per la disminució de la plantilla de radiòlegs, l’augment de les càrregues de treball, la manca de convocatòries de noves places i l’obsolescència dels equips radiològics.

Els radiòlegs interessats en contactar amb l’agrupació sindical ho poden fer a través de l’adreça de correu electrònic agrupacioradiolegs@metgesdecatalunya.cat.