El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), presidit per Metges de Catalunya (MC), ha presentat un escrit aquest divendres a les institucions públiques que formen part del seu Consell de Govern (Ajuntament de Terrassa i Generalitat de Catalunya, representada pel Servei Català de la Salut i el Departament de Salut) en què denuncia la paralització de decisions estratègiques per al futur de l’entitat. La causa, esgrimeix, és el buit de poder provocat per la renúncia del president de l’òrgan rector, i per la reducció de l’activitat política de l’alcalde de la cocapital vallesana que ocupa el càrrec de vicepresident.
Segons la representació dels treballadors, des de l’absència del president i el vicepresident, el Consell de Govern es troba "en precari" i es limita a aprovar decisions rutinàries, sense entrar a valorar els temes "rellevants i estratègics". La reclamació que ha presentat el comitè desgrana les qüestions que, al seu criteri, no es poden seguir endarrerint perquè bloquejarien la consecució de millores assistencials, estructurals i organitzatives necessàries per al creixement i la sostenibilitat del mateix CST.
L’escrit enumera cinc projectes que ha d’entomar l’òrgan de govern perquè l’entitat egarenca segueixi oferint una atenció de qualitat a una població de referència que supera les 200.000 persones. La ubicació i la construcció d’un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP); l’habilitació d’un accés alternatiu per carretera a l’Hospital de Terrassa, que només compte amb una única via d’entrada i sortida; l’ampliació de les àrees assistencials del mateix centre hospitalari, limitada pel seu emplaçament en l’Anella Verda de Terrassa; l’increment de les places de pàrquing i l’elevada despesa pel lloguer i manteniment de l’Hospital de Sant Llàtzer, que redueix el pressupost disponible per a la resta de centres del CST, són els cinc àmbits d’actuació que planteja el comitè.
Un cop traslladada la petició, els representants dels professionals esperen que l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat assumeixin les seves responsabilitats i prenguin les decisions necessàries perquè el CST "pugui encarar un futur a mig i llarg termini amb certeses concretes i no amb una situació de fragilitat".