Els sindicats de la sanitat concertada anuncien protestes davant l’immobilisme de les patronals

Concentració SISCAT 9 octubre

Metges de Catalunya, CCOO, UGT i SATSE, organitzacions sindicals de la mesa de negociació del conveni col·lectiu del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), han anunciat la convocatòria de mobilitzacions per “aconseguir un conveni digne”, després que en la reunió d’aquest dimecres les patronals no donessin resposta a la petició d’igualar la millora retributiva definida per als treballadors públics i de recuperar la percepció del 100% del sou, des del primer dia, en cas de baixa laboral.

Els sindicats, a més, reclamen que en el marc de la negociació del II Conveni SISCAT s’incloguin aspectes clau referents, entre altres, a la regulació de la jornada i els descansos del personal i als complements retributius de caràcter variable. Així mateix, situen com a línia vermella per a l’acord assolir l’equiparació salarial de la plantilla d’atenció primària respecte a la dels hospitals.

Properament, les organitzacions donaran a conèixer les accions conjuntes de protesta a les que convocaran els treballadors i treballadores del sector.