Una millor comunicació comporta un major benestar? Doncs sí! Optimitzar la comunicació –verbal i no verbal– sempre és beneficiós per a la salut del pacient i del professional, alhora que disminueix els riscos psicosocials. L’aprenentatge en habilitats és un tema cabdal i està en constant evolució al llarg de la trajectòria de cada professional mèdic.
Per aquest motiu, els pròxims dijous 24 d’octubre i 7 de novembre, de 16 h a 19 h, Metges de Catalunya (MC) oferirà un curs de formació sobre la comunicació en la relació metge-pacient. El Dr. Josep M. Bosch Fontcuberta, la Dra. Marta Torrens i la Dra. Laura Piñero donaran les pautes necessàries per dur a terme l’entrevista clínica, fins i tot amb pacients de difícil maneig, i per saber donar males notícies durant el transcurs d’aquesta.
Ponents:
- Dr. Josep M. Bosch Fontcuberta, metge de família i professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
- Dra. Marta Torrens Mèlich, metgessa psiquiatra, investigadora i catedràtica de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Vic-Central de Catalunya
- Dra. Laura Piñero Herrera, metgessa de família experta en cures pal·liatives
Moderadores:
Dra. Sílvia Membrilla Pastor
Sra. Anna Robert Segarra
Objectius principals:
- Adquirir coneixements sobre els elements que influeixen en el procés de comunicació i el seu efecte en la relació metge-pacient.
- Conèixer eines per a la comunicació efectiva amb els pacients i per l’entrevista clínica, i eines per afrontar situacions de major dificultat.
Informació addicional:
- Preu: Afiliats (gratuït, prèvia inscripció al Campus Metges) | No afiliats (100€)
- Modalitat: Híbrida. En directe el mateix dia i hora del curs a través de Zoom (enllaç al Campus Metges) i presencial (al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc)
- Data: dijous 24 d’octubre i dijous 7 de novembre de 2024
- Horari: de 16h a 19h
- Crèdits: Acreditació sol·licitada
- Aforament: Places limitades